Home » 2018 » Септември » 17 » Нова учебна година – нови надежди и мечти!
10:50
Нова учебна година – нови надежди и мечти!

      За втори път в историята на образователното дело в град Търговище две учебни заведения откриха съвместно новата учебна 2018/2019 година.

      На 17. септември възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ и III ОУ „П. Р. Славейков“, учители и родители изпълниха двора на III ОУ, за да отбележат празничното събитие.

      Тържеството бе уважено от официални лица: г-жа Елка Станчева – началник на РУО - Търговище и г-жа Хр. Халачева – секретар на Община Търговище. Те поднесоха към образователната общност приветствия с пожелание за здраве и вдъхновение.

      Г-жа Н. Миланова – директор на III ОУ – изрази надежда за една успешна година, тъй като двете учебни заведения са наследници на Славейковата традиция и ботевския дух. Тя пожела на учители и ученици здраве и нестихващ творчески заряд. С идеята, че новата учебна година открива пътя към новото „училище на бъдещето“, г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ – благодари на всички ученици и родители, останали „верни на каузата „Ботев“. Той заяви, че основно ремонтираното родно училище скоро ще отвори врати за своите възпитаници и преподаватели!

      Празникът продължи с емоционални музикални и танцови изпълнения, поднесени от талантливи ученици на двете учебни заведения. Както винаги в този ден, най-развълнувани бяха първокласниците, които първи преминаха през символичната шестица от цветя, за да прекрачат с трепетно очакване училищния праг. Малките ботевчета бяха облечени с красиви тъмносини униформи – нововъведение в училищната ритуализация.

      На всички, свързани с образователната сфера, желаем здраве, търпение и сила на духа!

      Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 474 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]