Home » 2017 » May » 16 » Най-силно представяне за ботевци в областта на информационните технологии
15:03
Най-силно представяне за ботевци в областта на информационните технологии

        От 12 до 14 май 2017 г. в град Варна се проведе националният кръг от XV Национална олимпиада по информационни технологии.

        I ОУ „Христо Ботев“ регистрира най-силното си представяне при всички участия в най-високия етап от образователната инициатива през последните години. Радостина Богословова от VII в клас и Християна Калбурджиева от VII а клас убедително представиха и защитиха идеята на своя уеб сайт „В кошера“, който се открои сред двайсетте проекта, одобрени за участие в съответната категория, състезателна група V - VIII клас. Двете талантливи момичета бяха безапелационни при представянето на проекта и заслужиха специални адмирации от национална комисия, която ги класира на второ място. Те впечатлиха всички официални гости на изявата и получиха специална финансова награда, дарена от представители на елитен Софийски инженерен институт, с цел подпомагане личностното развитие на младите хора в областта на информационните технологии.

        В рамките на теоретичната част от състезателната програма на олимпиадата ботевските възпитанички отново показаха високо ниво на подготовка, като Радостина има пълна отлична оценка на изпитния тест, а Хриси е с оценка Отличен 5.50.

        За работата по уеб сайта седмокласничките са работили в екип с г-жа Катерина Милева – преподавател по информационни технологии, чийто доказан професионализъм и изключително високи постижения се превръщат в постоянна величина и мярка за качествено образование.

        Гордеем се с вас, ботевци!

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


  

 

Category: Постижения | Views: 862 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]