Home » 2018 » Септември » 3 » Награди за ботевски екипи от международен образователен форум
09:42
Награди за ботевски екипи от международен образователен форум

        Синдикатът на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България” и СОК „Камчия”, под патронажа на МОН, за пети пореден път организираха международен конкурс за учители, педагогически специалисти, работещи в сферата на извънкласната и извънучилищната дейност (занимания по интереси) с деца и ученици. Заключителният етап – семинар и тържествена церемония по награждаването – се проведе в периода 26-31 август 2018 г. в СОК „Камчия”.

        Конкурсът е възможност да се обобщят, подкрепят и мултиплицират добрите педагогически практики, свързани с активното ангажиране на младите хора в класа, училището, а по-късно и в обществото.

        За втори път I ОУ „Христо Ботев“ имаше свои представители в престижната инициатива на СБУ: Пети международен конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците - 2018“, на тема: „Гражданското образование – формиране на ценностни нагласи у младото поколение”. Кулминация на събитието бе церемонията по награждаване на отличените в конкурса, която се състоя на 30 август, а неин специален гост беше г-н Кр. Вълчев – министър на образованието и науката.

        В категория „Извънкласна дейност I-XII клас“ с мултимедийна презентация и доклад на тема: „От миналото на Мисионис към бъдещето на Търговище – нашата гражданска позиция“ се представиха К. Милева – ръководител на направление ИКТ, и Д. Димитрова – гл. учител в прогимназиален етап. Разработката бе отличена с трета награда на журито – поредно високо признание за откроения и в други конкурси и олимпиади проект!

        Индивидуална специална награда на председателя на СБУ – д.ик.н. Янка Такева, в категория „Извънкласна дейност I-XII клас“, получи друг педагогически екип от I ОУ „Христо Ботев“ за проекта „Училищен фанфарен оркестър“. С грамоти и предметни награди се поздравиха Ив. Захариева – ст. учител по музика, и Г. Станчева – гл. учител в прогимназиален етап. За тях това е поредно отличие, след като в четвъртото издание на конкурса също бяха наградени.

        В категория „Искам думата“ още една индивидуална награда на Издателство „Изкуства“ получи Г. Станчева за нейно есе на тема: „За по-хуманен и мирен свят“.

        Отличията на ботевските преподаватели са ново доказателство за силната мотивация да вдъхновяват своите възпитаници, формирайки у тях важни образователни и социални умения!

        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 512 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]