Home » 2017 » Юли » 4 » Награди за ботевци от престижен екологичен конкурс
12:31
Награди за ботевци от престижен екологичен конкурс

        Активно участие взеха възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ в Национален ученически конкурс „Зелена планета - 2017“, посветен на Годината на екологията.

         Те подготвиха творчески работи в различни направления. Ученическите творби, изработени със съдействието на родителската общност, разкриват оригинален подход към тематиката и богато въображение, превъплътено в реализираните проекти.

         Усилията на младите хора се увенчаха с успех. В раздел „Природата и съдбата на хората“ – литературен конкурс /поезия/, втора възрастова група V - VIII клас, I награда получава 12-годишната Яна Георгиева. В раздел „Зелената планета през погледа на децата“ – конкурс за рисунки, I награда има и Айше Бекирова от VIII клас, а поощрителна – Рукие Мехмедова от V клас. В раздел „Многообразие на вековните традиции“ – конкурс за произведения от природни материали, III награда е за Ангел Ангелов от VIII клас. В раздел „Съвременни технологии в услуга на природата“ – конкурс за уеб сайтове, I награда е присъдена на Радостина Богословова от VII в клас и Християна Калбурджиева от VII а клас. Двете талантливи момичета получиха и право на безплатно участие в 14-дневен Международен творчески лагер в СОК – Камчия /3 - 17 юли 2017 г./.

       Отличени са и педагозите консултанти на наградените ученици: Царина Куюмджиева – ст. учител по география и икономика, и Катерина Милева – ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“.

       Поздравления за всички!

     Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Постижения | Views: 589 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]