Home » 2017 » May » 16 » Награди за ботевци от национален конкурс
14:50
Награди за ботевци от национален конкурс

      На 11 май 2017 г. се проведе церемонията по награждаване на лауреатите от IV Национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от ЦПЛР – ОДК гр. Търговище. Събитието бе част от културната програма на 240-я традиционен пролетен панаир в гр. Търговище.

      Целите на престижната инициатива са свързани с представяне на възможност пред учениците да създадат материали, чрез които да изразят своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България, както и с провокиране творческия потенциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи на младите хора.

      В направление „Мултимедийна презентация и видеоклип“, I възрастова група, второ място спечели Анна Красимирова Иванова /VI в клас/, чиято презентация „Българските носии – феерия от цветове и символи“ бе отличена и със специалната награда на кмета на Община Търговище – д-р Д. Димитров. Талантливата ботевска възпитаничка използва в презентацията и свои фотографии с различни народни носии, за да представи красотата и самобитността на родното, което трябва да съхранят младите българи в новия век. При работата върху проекта Анна разчита на помощта и подкрепата на Катерина Милева – преподавател по информационни технологии, чийто доказан професионализъм винаги постига престижни класирания и награди.

      В направление „Рисунка“, II възрастова група, поощрителна награда е присъдена на Нил-Дениз Назимова от VI г клас. Неин ръководител е Ивалина Белчева – ст. учител по изобразително изкуство, преподавател, за когото себеотдаването в професията е постоянен стимул.

      Поздравления, ботевци!

      Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


 

Category: Постижения | Views: 470 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]