Home » 2015 » Април » 28 » Награди от престижни конкурси за възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“
14:30
Награди от престижни конкурси за възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“

            Продължава традицията ученици от I ОУ да печелят отличия от конкурси, в които през годините редовно участваме.

            В Шести международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“ – Хасково 2015 поощрителна награда получава само една ученичка от гр. Търговище – възпитаничката на I ОУ Магдалена Георгиева Гергова /VI г клас/.

            Във Втори национален конкурс „България в картини и слово“ 2015 г., организиран от ОДК – Търговище, също имаме отличен ученик. В направление „Презентации и видеоклип“ трета награда е присъдена на Серхан Неджет Хаджиисмаил /VII д клас/ за презентацията „Рилският манастир“. Познат дълги години като общински, конкурсът вече е включен в Националния календар за извънкласни дейности на МОН и има по-висок статут.

За четвърти път МИКЦ – Търговище и ЦМДИ – Търговище организираха конкурс  „Еко - фантазии“ 2015 г., посветен на Световните дни на младежката активност и във връзка със Седмицата на Земята. Целта е да бъде провокирано творческото  мислене на младежите към артистично рециклиране на ненужни вещи или материали и да се даде възможност за изява. Конкурсът е част от проект „МИКЦ - Търговище – в подкрепа на младите хора”.

            Над 100 творби бяха изложени във фоайето на ЦМДИ за оценка от компетентно жури и за естетическа наслада на публиката – част от специално посветения на събитието концерт /24.04.15 г./. Сред отличените ученици за оригинална еко-идея са и трима възпитаници на I ОУ: в първа възрастова група – Йоанна Николова /II в клас/, а във втора – Умут Исмет /V а клас/ и Даниел Косев /V б клас/. Децата получиха грамоти и предметни награди.

            Поздравяваме учениците за амбицията, с която участват в тези престижни образователни начинания!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 692 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]