Home » 2016 » March » 21 » Награди от конкурса „Слово и багра“ за ученици на I ОУ „Христо Ботев“
11:47
Награди от конкурса „Слово и багра“ за ученици на I ОУ „Христо Ботев“

         На 17.03.2016 г., в Камерна зала на ЦМДИ гр. Търговище, се състоя церемонията по награждаване на талантливи млади хора, взели участие в XVII-я Общински конкурс за творчество „Слово и багра” на тема: „С книга рисувам в душата си стъпки”.

         Тази година той бе насочен изцяло към четящите и пишещи младежи. В рамките на конкурса организаторите попитаха участниците: „Кой е последният литературен герой, по чиито стъпки вървяхте задъхано страница след страница? Как порасна той пред очите ви? Кой е авторът, който ви донесе радост, докосвайки душата ви с думи? Разкажете ни за своите литературни вълнения, за стъпките на своето израстване, следващи тези на героя, за себе си, за своите мисли, очаквания и мечти след книгата, която ви докосна истински!”.

         Сред 13-те отличени от журито ученици има и двама ботевски възпитаници: Ерсин Алишев /VIII а клас/ - поощрителна награда, и Дариана Трифонова /VIII б клас/ - специална грамота за участие. Те са наградени в първа възрастова група за своите есета, посветени на любими книги и литературни герои. Ръководител на осмокласниците е Г. Станчева – главен учител по БЕЛ.

         Всички участници получиха поздравления от директора на ЦМДИ Д. Марчева и от членовете на журито Р. Черкезов и В. Ковачева, които споделиха удовлетворение от факта, че младите хора продължават да четат във високотехнологичния ни свят и че задълбочено осмислят творбите на съвременни автори, които предпочитат.

         Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 792 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]