Home » 2017 » March » 6 » Националното състезание Spelling Bee 2017 в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище
10:56
Националното състезание Spelling Bee 2017 в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

       Ралица Валентинова от VI г клас и Фюсин Четин от VI в клас се класираха на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 28.02.2017 г. в I ОУ „Христо Ботев“. Участничката, достигнала до предпоследния кръг, е Карина Димова от VI а клас. Победителите ще се включат в регионалния кръг, който ще се проведе на 1 април в гр. Разград. Националният кръг на състезанието е на 6 май в гр. София.

       В надпреварата се включиха ботевски възпитаници от IV и VI клас. Специални поздравления заслужават четвъртокласничките, включили се в състезанието, за проявената смелост да премерят умения и знания с ученици от прогимназиален етап. Техен преподавател и кл. ръководител е Зл. Андонова – ст. учител в начален етап.

       Състезанието се провежда за четвърта поредна година в I ОУ. Целта му е да повиши интереса на младите хора към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната от 25 февруари до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък с 500 думи още от началото на месец декември.

       Поздравяваме победителите и преподавателите, които имат принос за успешната подготовка на учениците, включили се в състезанието: Н. Алиева, В. Кънчева /ст. учители в прогимназиален етап/ и Зл. Андонова.

       Успех на регионалното състезание!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 555 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]