Home » 2016 » March » 2 » Националното състезание Spelling Bee 2016 в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище
11:06
Националното състезание Spelling Bee 2016 в I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

          Фюсин Четин от V в клас се класира на първо място в училищния кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 1 март в I ОУ „Христо Ботев“. Другата участничка, достигнала до финала, е Елица Петрова от V а клас. Всъщност това се оказа повторение на края на състезанието  от 2015 година, когато победител бе Елица. И двете ученички продължават напред в регионалния кръг, който ще се проведе на 26 март в Разград. Националният кръг на състезанието е на 23 април в София.

          В надпреварата се включиха 38 ученици от IV до VII клас. Сред седмокласниците най-добре се представи Мертол Бекиров, който се подреди непосредствено след победителките, достигайки до деветия кръг.

          Състезанието се провежда за трета поредна година в I ОУ. Целта му е да повиши интереса на младите хора към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. През 2016 г. над 6500 ученици на възраст до 14 години се състезават в 274 училища на страната от 27 февруари до 2 март. Участниците се подготвят по предварително изготвен списък с 500 думи още от началото на месец декември.

          Тази година инициативата е насочена срещу агресията. На участващите училища са предложени правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия, случаите на тормоз и начините за тяхното преодоляване.

          Поздравяваме победителките и преподавателите, които имат принос за успешната подготовка на учениците, включили се в състезанието: Н. Алиева, В. Кънчева, Т. Галченко, Д. Костова – ст. учители по английски език. Успех на регионалното състезание!

          Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 1031 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]