Home » 2011 » Юни » 15 » Национални отличия за информатиците на госпожа Милева
12:55
Национални отличия за информатиците на госпожа Милева
     С престижно класиране в Деветата национална олимпиада по информационни технологии, проведена в Благоевград на 28 – 29 май 2011 г., се завърнаха ученици от Първо основно училище „Христо Ботев”.  
     Шестокласниците Мартин Драгомиров и Виктория Пламенова представиха първия официален сайт за „Мисионис”, предоставен на Исторически музей – Търговище в Деня на музеите – 18. 05.
     Айсун Нихатов от 8-ми клас презентира „Интерактивно обучение по химия” . Уеб сайтът може да бъде намерен в интернет и разширяван от потребителите с уроци и тестове по химия.
     Ивайло Николаев от 6-ти клас участва с мултимедийно приложение „Безгръбначни животни” – учебно помагало по биология за 7 клас.
     Малките петокласници, достигнали до националния кръг на олимпиадата, представиха презентацията „Сезони”.
     Националната проверка на знанията и практическите умения на състезателите премина през два кръга – представяне на проектите и теоретичен състезателен тест. На теста Айсун се класира на 2-ро място, Мартин на 3-то, а Виктория на 4-то. В крайното класиране престижното 4-то и 5-то място заслужено се заема от учениците на госпожа Милева.
     Разработването на разнообразните проекти се дължи на целогодишния труд на учителката по информационни технологии Катерина Милева и амбициозните участници в националната програма „С грижа за всеки ученик”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади”. За интересите на петокласниците в тази област е предоставен кръжок „Информационни технологии”, а тези, които постигнат успешни резултати, през втората година могат да се включат в националната програма за работа с изявени деца.
     Всичките четири проекта, предложени от Областната комисия за национален кръг, са одобрени и от Националната комисия - София. Първо основно училище „Христо Ботев” е на първо място в комплексното класиране заради най-многото по брой участници и техните високи резултати, което е знак за висок ръст и оптимистични тенденции за бъдещето развитие на талантливите информатици от нашето училище.
Category: Постижения | Views: 1202 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]