Home » 2017 » Декември » 13 » Национален литературен конкурс "Европа в България"
12:17
Национален литературен конкурс "Европа в България"

Голям успех за I ОУ „Христо Ботев“ в литературен конкурс

Във връзка с популяризиране на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в родните училища, МОН обяви Национален литературен конкурс за написване на разказ или есе на тема: „Европа в България“.

Във възрастова група V - VII клас две възпитанички на I ОУ „Христо Ботев“ се включиха в престижната инициатива, като създадоха разкази. Това са Светослава Добрева от VII в клас, чийто разказ е озаглавен „Бисерът на Българския североизток“, и Ивайла Стефанова от V в клас с разказа „До Виена и назад“.

В регионалния етап на конкурса комисия от експерти в РУО – Търговище определи областна класация на творбите, заели първо, второ и трето място, които ще се състезават в националния кръг.

Голям успех за I ОУ е фактът, че разказите и на двете ботевски възпитанички са одобрени за участие в най-високия етап от творческата инициатива. Ръководител на Ивайла е г-н Д. Алексиев – директор на учебното заведение и преподавател по БЕЛ. При създаването на разказа „Бисерът на Българския североизток“ Светослава работи в екип с г-жа Г. Станчева – главен учител по БЕЛ.

До 20 декември 2017 г. национална комисия в МОН ще определи победителите. Учениците, класирани на първите три места във всяка възрастова група, ще посетят Брюксел и европейските институции в рамките на два дена.

Желаем успех и на двете ни участнички в конкурса!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 618 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]