Home » 2015 » Юни » 17 » Национален кръг на състезание по гражданска защита за отбора на I ОУ „Христо Ботев“
10:26
Национален кръг на състезание по гражданска защита за отбора на I ОУ „Христо Ботев“

            От 04.06. до 08.06.2015 г. в Курортен комплекс „Слънчев бряг”, община Несебър, се проведе XIII Национално ученическо състезание „Защита от пожари, бедствия и извънредни ситуации“.

            Организатор на състезанието е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, в партньорство с МОН и Националния дворец на децата. В състезанието участваха 28 отбора от всички области на страната – победители в областните кръгове на формата. Седмокласниците Ерай Сали, Серкан Зияев, Кайа Кадиров и Стилиян Цветков от отбора на І ОУ „Христо Ботев“ – Търговище, с ръководител Павел Велиславов /ст. учител по история и цивилизация/ и инструктор Дияна Димитрова /представител на РДПБЗН/, представиха нашата област в престижното състезание и се класираха на 15 място.

            Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище изказва благодарност към участниците за проявената всеотдайност,  спортсменския дух, труда и старанието, които вложиха, за да представят достойно своето училище и родния град.

            Надпреварата протече в два етапа – теоретична и практическа част. Първата част включваше проверка на усвоените знания за  действия при бедствия, аварии, катастрофи, пожари и оказване на първа помощ чрез решаване на индивидуален тест. Практическата част се състоеше в състезателни игри, които проверяват придобитите умения и навици за защита. Тя се осъществи в пет учебни центъра по конкретни теми и учебни въпроси.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 989 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]