Home » 2018 » March » 26 » Национален кръг на Spelling Bee 2018 за I ОУ „Христо Ботев“
10:19
Национален кръг на Spelling Bee 2018 за I ОУ „Христо Ботев“

       На 24 март 2018 г. град Варна беше домакин на регионалния кръг от националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2018. I ОУ „Христо Ботев“ имаше свои представители в престижния чуждоезиков формат.

       При второто си участие в състезанието ботевска възпитаничка регистрира изключителен успех. За първи път в историята на учебното заведение ще имаме участник в национален кръг на Spelling Bee. В силна конкуренция с над 20 ученици от Североизточна България Елена Йорданова от VI б клас победи във финалния кръг петокласника Пламен Димитров, ученик от I СУ „Св. Седмочисленици“. Така финалът при класиралите се на второ място в училищния кръг на състезанието беше „търговищки“. Ръководител на Елена е г-жа Р. Радева – млад и амбициозен учител, който още в първата година от професионалната си кариера постига този значителен успех!

       При класираните на първо място в училищния кръг на Spelling Bee 2018 Симеон Александров от IV в клас – ръководител г-жа М. Доманова /ст. учител в начален етап/ - също се представи достойно, стигайки до седми рунд. Похвално е, че той беше най-малкият участник във формата, а се нареди сред учениците, много успешно овладяващи английски език.      

       По традиция победителката Елена Йорданова получи почетния знак на Spelling Bee, а всички състезатели имат сертификати за участие.

       Поздравяваме г-жа Радева и нейната възпитаничка за високото постижение, извоювано с много труд и желание за работа! Успех на националния кръг, който ще се проведе на 28 април 2018 г. в град София!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 577 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]