Home » 2015 » March » 17 » НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ ЗА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ
14:44
НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ ЗА I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ

            На 16.03.15 г. в сайта на МОН бе публикуван списъкът на ученици от VII клас, допуснати до националния кръг на олимпиадата по БЕЛ за учебната 2014/2015 г. Продължава утвърдената традиция седмокласници от I ОУ да стигат до най-високия етап на престижния форум. На националния кръг в гр. Кърджали /25.04. – 26.04./ I ОУ „Христо Ботев“ отново ще има свой представител – Дариана Николаева Трифонова от VII в клас. Нейният резултат –  94 точки от максимални 100, я поставя в челната десетка на националната класация. Сред 50 участници от цялата страна, достигнали до най-високия етап на олимпиадата, ученичката на I ОУ заема осмо място, оставяйки след себе си представители на профилирани училища.

            Успехът на Дариана не е случаен. Той се дължи на силната мотивация да участва в олимпиадата, въпреки сложността на формата. Масовата част от седмокласниците трудно биха се справили с него. Свидетелство за това е фактът, че Дариана Николаева ще бъде единственият участник в националния кръг за област Търговище.

Подготовката на амбициозното момиче за финалния етап на образователния форум ще премине при същото ускорено темпо, както и за предните кръгове на олимпиадата. Ученичката и нейният преподавател – Г. Станчева, ще се подготвят за сериозното изпитание в рамките на пролетната ваканция, за да представят възможно най-достойно учебната институция, към която принадлежат.

            За всяко училище и всеки учител работата с млади хора като Дариана Николаева е привилегия. Отправям своята благодарност към една от най-стойностните ученички, които съм обучавала. Дано датите 25 и 26 април 2015 г. се окажат щастливи за нея, за да се възнаградят усилията, които влага в учебния процес!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 692 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]