Home » 2016 » March » 28 » Мултимедиен проект на ботевски възпитанички очаква одобрение за национален кръг
11:07
Мултимедиен проект на ботевски възпитанички очаква одобрение за национален кръг

            На 11 и 12 март 2016 г., във II СОУ „Проф. Н. Маринов“,  се проведе областният кръг от Националната олимпиада по информационни технологии. В категория  „Мултимедия“ своя проект „Златната мома“ представиха две ученички на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище – Александра Огнянова от VII б клас и Десимира Пламенова от VII в клас.

            Той бе приет с голям интерес от страна на оценяващата комисия и публиката. Основава се върху пластилинова анимация – метод, в който двете амбициозни момичета вече имат опит. Припомняме, че с проект, създаден чрез същата технология, Алекс и Деси заеха второ място на националния кръг от престижния форум, когато бяха в пети клас.

            Сега ботевските възпитанички отново са устремени към най-високия етап, защото проектът им е предложен за участие в националния кръг на олимпиадата по ИТ. Оценяващата комисия му е присъдила максималните 100 точки, тъй като той е ориентиран в практическа насока и може да бъде използван за визуален помощен ресурс в учебните занятия по литература.

            Проектът е подготвен със съдействието на Катерина Милева – ръководител компютърен кабинет в I ОУ. Желаем успех на нея и нейните възпитанички!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Олимпиади и състезания | Views: 557 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]