Home » 2015 » Юни » 8 » Много устрем от отбора на I „Христо Ботев“ – Търговище в Републиканското училищно първенство по баскетбол
12:52
Много устрем от отбора на I „Христо Ботев“ – Търговище в Републиканското училищно първенство по баскетбол

            В периода 04.06. – 07.06.2015 г. гр. Търговище беше домакин на дългоочаквано престижно спортно събитие – финали на Републиканско училищно първенство по баскетбол за момичета /12-14 г./. Те се проведоха в Спортна зала „Дечко Стефанов“ при засилен интерес от страна на местната общественост и гости на града.

            Гордост за I ОУ „Христо Ботев“ е, че е символичен домакин на събитието, тъй като училищният отбор е сред десетте класирани за финалите. Отдавна се знае, че ботевци имат традиции и завидни успехи в баскетбола, който се слави като най-обичания колективен спорт в училището. Във времето назад и при момчетата, и при момичетата сме постигали значимо признание за талантливите спортисти от I ОУ. Да припомним, че най-високото постижение е класирането на отбор – момчета до 14 г. – на Световно ученическо първенство, под ръководството на Иван Иванов – ст. учител по ФВС.

            Сега традицията продължава при момичетата, които с много устрем, ентусиазъм и желание за игра участваха в срещите от републиканската надпревара. Ръководител на отбора е Й. Жечева – ст. учител по ФВС. При изключителна конкуренция на силни участници от Перник, София, Силистра, Вълчи дол, нашите момичета доказаха, че имат психическа устойчивост и че могат да се борят, въпреки някои несполуки по пътя. След като претърпяха три загуби, датата 6 юни се оказа техният ден и успяха да победят в двете срещи – срещу Поликраище и Монтана. С най-голям принос за успеха бяха Цветомира Петрова, Нора Андреевич и Доротея Кирилова, които са част и от БК „Светкавица“ – Търговище. Нашите момичета не позволиха песимизмът да ги завладее и се раздадоха докрай на баскетболното игрище, за да защитят честта на любимото  училище и родния град. Така извоюваха седмо място в крайното класиране, което приемат с достойнство, знаейки, че има и по-силни отбори. Победител е тимът на гр. Перник. Второто и третото място са съответно за Вълчи дол и София.

            Поздравяваме момичетата и треньорката им за представянето на престижното състезание! Нека продължават да тренират любимия баскетбол със същия хъс! Хубав спомен от участието в елитното състезание ще остане наградата – купа и грамота.

Най-ценният урок от посвещаването на спорта е този, че славата ни не е в това, никога да не падаме, а да ставаме всеки път, след като паднем!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 807 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]