Home » 2015 » March » 9 » МНОГО ЕМОЦИИ НА SPELLING BEE 2015 В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ
11:34
МНОГО ЕМОЦИИ НА SPELLING BEE 2015 В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ

            На 07.03.2015 г. от 10.00 ч. в I ОУ „Христо Ботев“ се проведе училищният кръг от Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. То е традиционно американско състезание. За втора поредна година I ОУ се включва в престижния чуждоезиков формат. Негова основна цел е да повиши интереса към изучаването на английски език, да развие умения за представяне пред публика и да подобри знанията на младите хора чрез забавни и интерактивни дейности. Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОР Плюс“. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на МОН. От 4 до 7 март 2015 г. над 6500 ученици от 273 училища в цялата страна се включиха в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка.

            Училищният кръг на Spelling Bee в I ОУ „Христо Ботев“ предизвика голям интерес. В  него взеха участие 39 ученици от IV до VII клас. Специален гост на събитието беше г-н Р. Куюмджиев – пом.-директор УД. Сред публиката присъстваха ученици, преподаватели, родители.

            Дарина Костова – ст. учител по английски език и координатор на състезанието, бе негов официален водещ. Другият член на журито и диктор в рамките на изявата беше Ваня Кънчева – ст. учител по английски език. Според регламента на състезанието в шест поредни кръга участниците трябваше да спелуват /произнесат по букви/ думи на английски език от списък с над 500 думи, използван от учениците в периода на подготовката им. Те демонстрираха завидни познания за лексиката на чуждия език, което направи състезанието изключително интригуващо. При оспорвана надпревара до финала стигнаха Елица Петрова /IV б клас/ и  Фюсин Четин /IV г клас/. Малките момичета заслужиха бурни аплодисменти, като преодоляха конкуренцията на по-големите участници в състезанието, разкривайки пълния потенциал на знанията и психиката си.

В последния рунд думата „education“ /образование/ донесе победа за                                         Елица Петрова – символичен факт, потвърждаващ ефективността и успеха на подобни образователни изяви. За отличното си представяне и двете момичета бяха удостоени със специален стилизиран знак на победителя, а всички участници получиха грамоти и предметни награди, любезно предоставени от организаторите.

            Според регламента на Националното състезание Spelling Bee класиралите се на първо и второ място ученици продължават участието си в регионалното състезание, което ще се проведе на 18.04.2015 г. в град Русе. Желаем успех на Елица и Фюсин в по-високия етап от надпреварата! Поздравяваме и техния преподавател В. Кънчева!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 915 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]