Home » 2017 » Февруари » 9 » Млади предприемачи от I ОУ „Христо Ботев“ изработиха макет на град
11:28
Млади предприемачи от I ОУ „Христо Ботев“ изработиха макет на град

      През дните на зимната ваканция в I ОУ „Христо Ботев“ участниците в клуб „Млад предприемач“ изработиха и презентираха макет на град – публична изява по проект „Твоят час“. Техен ръководител е г-жа Румяна Колева, старши учител в начален етап.

            В часовете, проведени преди дейността, учениците се запознаха с определението за град и важността на градското планиране за икономическия просперитет на всяко населено място. Усвоиха компетентности за различните градски зони: бизнес, селскостопанска, промишлена, жилищна, многофункционална, както и за същността на работата на архитекта в общината. 

            Сред осъществените цели е поставянето на лични такива, които насочват четвъртокласниците към осмисляне на връзката между професиите, за които е нужно висше образование и специално обучение, и изучаваното в настоящия момент в учебните часове.

            Младите предприемачи участват с огромно желание в дейностите по проект „Твоят час“. Те вече планират своите активности по следващите теми: „Вечеря навън“, „Как се прави вестник“, „Можеш да разчиташ на банката“.

            Очакваме с нетърпение реализирането на тези изяви. Успех, млади предприемачи!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


      

Category: Твоят час | Views: 816 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]