Home » 2014 » Ноември » 20 » Малки предприемачи се учат на бизнес
13:05
Малки предприемачи се учат на бизнес

Малките предприемачи от II „г” клас на Първо ОУ „Христо Ботев” с класен ръководител Румяна Колева се включиха в Световната седмица по предприемачество за България, с открит урок на тема „В домашната градина – зеленчуци или рози”.

В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческото мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. И тази година Световната седмица по предприемачество се осъществява под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, а откритите уроци са инициатива на Джуниър Ачийвмънт България от 2008 г.

Второкласниците показаха на своите гости практически знания и финансова грамотност, които са усвоили от иновативните и интерактивни методи на обучение от техния преподавател Румяна Колева, която със своя творчески подход развива в тях предприемаческия дух и умение да бъдат способни и подготвени личности.

По време на урока предприемачите от втори клас изразяваха активно своите мнения в различните задачи, участваха в дискусия, работиха в екип по групи, отстояваха позициите си, реализираха идеите, които бяха заложени в урока и не на последно място накараха класният им ръководител, родителите, други учители, експерти, журналисти и цялото ръководство на Първо ОУ да се гордеят с успехите им.

„Пожелавам им и занапред учейки да се забавляват, да осмислят връзката между училището и тяхната бъдеща реализация в живота, чрез това обучение да бъдат по-подготвени и като знания, и като личностни качества. В обучението по предприемачество е много важно как се учи и какви качества се формират с това”, пожела г-жа Колева на своите малки предприемачи.

Те имаха и възможността да разгледат книжката по предприемачество „Осем приУмици”, която е резултат на съвместните усилия на всички 4 училища от областта, работещи по социален проект, насочен към млади хора в риск, сред които е и Първо ОУ „Христо Ботев” – гр. Търговище.

„Много се радвам, че бяхме първите ученици от първото училище в града, което започна да отбелязва тази Световна седмица по предприемачество, традиция, която ще продължим да отбелязваме”, сподели в края на урока Румяна Колева.

Източник - http://www.targo.org/novini/publication?pub=3013

 


Category: Дейности и инициативи | Views: 709 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]