Home » 2017 » March » 1 » Концерт по случай Китайската Нова година
17:52
Концерт по случай Китайската Нова година

        На 28.02.17 г., в концертна зала на ОНЧ „Напредък“ гр. Търговище, се състоя тържествен концерт по случай настъпилата Година на огнения петел според китайския календар. Той бе организиран от Институт „Конфуций“ гр. Велико Търново, Община Търговище, Сдружение „Приятели на Китай“ гр. Търговище, I ОУ „Христо Ботев“.

        Официални гости на събитието бяха представители на Институт „Конфуций“, д-р Д. Димитров – кмет на гр. Търговище, представители на общинска и областна администрация. След първоначалните поздравления от страна на гостите зрителите в залата се насладиха на музикални и танцови изпълнения, свързани с културата на България и Китай – две древни и уникални цивилизации. На сцената видяхме Градски смесен хор „Родна песен“ с диригент Кр. Коларова, балетни формации и фолклорни състави към ЦМДИ - Търговище, гимнастици от СК „Торнадо“, индивидуални песенни изпълнения, изяви на ученици от I ОУ „Христо Ботев“, II СУ „Проф. Никола Маринов“, ПГИИ „Джон Атанасов“, както и на преподавателките по китайски език в тези учебни заведения.

        След края на концерта всички гости имаха възможност да разгледат изложбата под наслов: „България и Китай – древни и уникални цивилизации“, разположена в близост до концертната зала. Тя е подготвена от творби на ученици от трите учебни заведения, където се изучава екзотичният език, като преобладават тези на ботевски възпитаници. Интересната инициатива бе реализирана със съдействието на г-жа Ив. Белчева – ст. учител по изобразително изкуство в I ОУ „Христо Ботев“.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 624 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]