Home » 2016 » Декември » 12 » Коледен подарък за първокласници от I ОУ „Христо Ботев“
11:26
Коледен подарък за първокласници от I ОУ „Христо Ботев“

        Вълнуваща изненада преди Коледа и Нова година имаше за учениците от I а клас с кл. ръководител В. Петрова – ст. учител в начален етап. На 8 декември 2016 г. служители от Държавно горско стопанство – Търговище им подариха красива ела, която беше засадена в зелените площи около сградата на Държавен драматичен театър.
         Тъй като и досега ботевски възпитаници са участвали в съвместни дейности с лесничеите, те решават да подарят на първокласниците елово дърво, за да бъде отглеждано от децата. Малчуганите с интерес изслушаха разказа за историята на елата, засаждането и отглеждането й, поднесен от представител на Горското стопанство. След това с желание се включиха в процеса на засаждането на красивото дръвче. Всеки малък ученик имаше свой принос и изпита удовлетворение от факта, че поставя началото на един нов живот, а събитието съвпада и с първата година от обучението на децата в I ОУ „Христо Ботев“. Дръвчето ще расте заедно с първокласниците, с техните постижения, успехи, победи…
          Малчуганите обещаха, че още на следващия ден ще полеят елата, която вече е тяхното любимо дръвче, а преди Коледа може би ще я украсят, за да носи духа на празника. Инициативата породи много вълнуващи емоции у ученици и родители, които наблюдаваха получаването на ценния подарък.
Благодарим на служителите от Държавно горско стопанство – Търговище за подкрепата и отзивчивостта в съвместните ни дейности!
        Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 537 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]