Home » 2014 » Февруари » 18 » Клуб „Светът и ние”
12:26
Клуб „Светът и ние”

      В клуба участват ученици от VI и VII клас, които имат желание да научат повече за света, в който живеем, да пътуват, да наблюдават, да преживяват, да се чувстват по-специални. Това са ученици, на които им харесва да работят в екип, да поемат инициативата, да задават въпроси, любопитни и любознателни, имайки чудесния начин да опознаят света около себе си, да правят въображаеми пътешествия.

     За младите пътешествието е част от образованието и преживяното. Основната цел на всяко пътуване е да видим, да се докоснем и да опознаем далечни места, като се сдобием с още една награда: да преоткрием своята собствена родина и култура, както и самия себе си.

     Проведохме състезание под надслов: Новите чудеса на света. Отборите представиха презентации и табла за новите 7 чудеса на света, избрани чрез мащабно проведен избор по интернет, в който са участвали общо около 100 милиона души от целия свят. Образовайки себе си, те предадоха своите знания и на приятели, учители, семейство.

    Пътувайки и опознавайки чуждестранни места, ние знаем, че България е не по-малко интересна и ценна. Макар и малка, България е страна с богата история и традиции. За да оценим забележителните места по света, ние трябва да знаем наследници на какво ценно богатство сме и тогава ще можем да направим преценка и сравнение.

    Представени бяха презентации и табла със снимки на посетените природни забележителности, културни и исторически паметници, децата успяха да покажат своята родина с уникалната си природа, култура, традиции и обичаи.

    На състезанието бяха представени резултатите от интересната идея, дадена от учениците – да бъде изградена географска библиотека в кабинета.

    Жури от учители и ученици класираха отборите. Най-добре представилите се получиха като награда, географски и исторически енциклопедии от   National Geographic.

Ръководител:Царина Куюмджиева

Галерия

Category: Проект "Успех" | Views: 796 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]