Home » 2015 » Февруари » 26 » КЛУБ „КРАЕЗНАНИЕ“ В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ СЪС СПЕЦИАЛЕН ЖЕСТ КЪМ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ЦДГ „СЛЪНЦЕ“
18:19
КЛУБ „КРАЕЗНАНИЕ“ В I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ СЪС СПЕЦИАЛЕН ЖЕСТ КЪМ МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ЦДГ „СЛЪНЦЕ“

            В навечерието на първи март клуб „Краезнание“ по проект УСПЕХ подготви  специална изненада за децата от ЦДГ „Слънце“, за да ги поздрави с празника – предвестник на пролетта. На 24.02.15 г. учениците и техният ръководител Ц. Куюмджиева посетиха РИМ – Търговище, където в автентична атмосфера се включиха в творческа работилница за собственоръчно изработване на мартеници. Използвайки богатото си въображение, децата направиха красиви изделия, а чрез разказа на уредника в музея научиха повече за историята на обичая, уникален сред други европейски традиции и обичаи.

            На 26.02.15 г. участниците в клуба гостуваха на малките си приятели от ЦДГ „Слънце“, за да им подарят собствените си творения. Закичиха малчуганите с мартеници, като им пожелаха здраве, весели игри и успехи през новата учебна година, когато ще бъдат първокласници в I ОУ „Христо Ботев“. Децата приеха жеста с вълнение, защото това бе поредната им среща с ученици от тяхното бъдещо училище!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Проект "Успех" | Views: 863 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]