Home » 2017 » Февруари » 23 » Кампания „Подай ръка, бъди приятел!“ в I ОУ „Христо Ботев“
12:33
Кампания „Подай ръка, бъди приятел!“ в I ОУ „Христо Ботев“

      На 22.02.2017 г. учениците от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище за поредна година отбелязаха Деня на розовата фланелка. Той се провежда традиционно в много училища по цял свят, за да могат всички млади хора в един глас да заявят: „Кажи „НЕ“ на тормоза в училище!“.

        Ботевци подчиниха символичния ден на кампания под наслов: „Подай ръка, бъди приятел!“. Подготовката за участието в световната инициатива бе осъществена от Валентина Георгиева – педагогически съветник в I ОУ и Ученическия съвет, чиито представители споделиха пред ученическата общност: „Днес си напомняме, че подкрепата, подадената ръка, разбирането и съпричастността правят живота ни по-добър и по-щастлив.“ На поставени по стените на училищните етажи постери всеки можеше да запише своето послание, посветено на толерантността в междуличностните отношения.

        В дните преди 22 февруари ученици от VII а клас представиха пред паралелки от начален етап /II - IV клас/ идеята за НЕнасилие в училищното пространство – символично споделяне на историята на световната инициатива от по-големи пред по-малки. В петите класове се проведе тематичен час на класа: „Думи, които нараняват“, а във випуските VI - VIII клас бе дискутирана темата за кибертормоза.

        От външната страна на учебното заведение имаше плакати с послания, призоваващи към НЕнасилие и приятелство между младите хора. Училищният двор бе огласен от песните „Вълшебните думи“ и „Дайте шанс на песента“ в изпълнение на ученички от VI клас. Колективна снимка, на която ученици с розови балони изобразиха „живо“ сърце, бе кулминацията във вълнуващата изява.

        Инициативата завърши с любимите за ботевци български хора.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 528 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]