Home » 2016 » Юни » 3 » Юбилейно издание на „Ботев“ търси талант“
14:11
Юбилейно издание на „Ботев“ търси талант“

            Едно от най-очакваните събития в живота на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище бе стартиралият преди две години фестивал за изява на талантите на наши възпитаници. Третият фестивал е юбилеен, защото е посветен на 170-годишнината от създаването на светското образование в гр. Търговище. Символично той се проведе в навечерието на патронния празник на I ОУ, в Деня на детето – 1 юни.

            След като на предварителен кастинг компетентно жури оцени изпълненията на участниците, те получиха право да бъдат част от заключителния концерт. Той бе открит от двама ботевски възпитаници, които на 4 юни /заедно с още четирима ученици/ ще участват в Националния конкурс за поезия „С Ботев в сърцето“, Калофер 2016 г. Вдъхновените изпълнения на Ботевите творби „Хаджи Димитър“ и „Патриот“ прикова вниманието и развълнува зрителите в препълнената концертна зала на ЦМДИ – Търговище.

            Публиката имаше възможност да се наслади на песенни, танцови и гимнастически изпълнения – съвременна музика, класически и модерен балет, съчетания по спортна гимнастика и акробатика, народни песни и танци. Най-ценното е, че съпреживяхме заедно емоцията от разкриване на детските умения. Споделихме  моменти, които показват как изкуството може да влияе мотивиращо и позитивно върху младите хора, превъплътили се в образите на истински творци. Представители на Училищното настоятелство и родителската общност останаха горди от изявите на своите деца, чието присъствие на сцената беше устремено и вдъхновено.

            Във финала на спектакъла г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ „Христо Ботев“, пожела на участниците със същия ентусиазъм да продължават да развиват своите способности. Празникът на детския талант е едно от основанията младите хора да възприемат територията на училището като желана и изпълнена с дейности, свързани с изява на дарбите, които притежават.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Дейности и инициативи | Views: 972 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]