Home » 2017 » May » 9 » Юбилейна пиеса на професионално ниво представи театрална студия в I ОУ „Христо Ботев“
10:37
Юбилейна пиеса на професионално ниво представи театрална студия в I ОУ „Христо Ботев“

         Традициите са най-силни, когато се съхраняват с неотклонно следване, много любов и всеотдайност. Театрална студия „Вълшебната завеса“ в I ОУ „Христо Ботев“ по проект „Твоят час“ е безспорно доказателство за това. Тя е гордост за учебното заведение и града, защото се превърна в новаторска институция, представяща образци за следване.

         Тази година студията празнува 10-годишен юбилей. Неин ръководител е г-жа Ивелина Захариева /ст. учител по музика/ - личност, която винаги изисква себераздаване в творческия процес, защото е творец по душа. Ботевски възпитаници от последното десетилетие и градската общественост помнят невероятни представления, които и до днес са еталон за театрални продукции с ученици.

         На 5 май 2017 г., в Куклен театър – Търговище, възпитаниците на г-жа Захариева представиха юбилейната премиера „Почти нова приказка за скъсаните обувки“ по сценарий на Маргарита Стефанова. Чрез жанра пародия и ярки сценични роли малките актьори умело пресъздадоха съвременен вариант на световноизвестната приказка „Скъсаните пантофки“ от Братя Грим. Младите хора показаха завладяващ импровизаторски талант, разкривайки ироничния поглед на сценариста спрямо съвременната действителност, с част от нейните сериозни социални конфликти. Като в криво огледало зрителите видяха изображение на криворазбраното отношение към конкретни житейски ситуации.

         Духът на времето в пиесата се прояви чрез музикалното оформление, включващо класически образци от XIX век на световноизвестни автори като Дворжак, Щраус, Григ, Офенбах, чрез пищните костюми на героите и чрез прекрасно представени в хореографско и изпълнителско отношение танци, които взривиха публиката в залата.

         Специални гости на премиерата бяха г-жа Рая Матева – зам.-кмет на община Търговище, г-н Стефан Станчев – ст. експерт по организация на средното образование в РУО – Търговище, както и ръководството на I ОУ „Христо Ботев“.

         Честит юбилей, ботевски актьори!

         Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Твоят час | Views: 745 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]