Home » 2016 » May » 26 » Юбилейна изложба на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище
16:03
Юбилейна изложба на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

            Дни преди 24 май 2016 г. пъвокласници и ученици от прогимназиален етап на I ОУ „Христо Ботев“ представиха изложба, посветена на 170-годишнината от създаването на светското образование в гр. Търговище. Тя е част от дейностите, с които ботевци отбелязват, че са достойни наследници на първото светско училище в нашия град.

            Изложбата може да бъде разгледана на стъклените витрини пред сградата на учебното заведение и има наслов: „Среща на поколенията“. В нея участват настоящи и бивши възпитаници на I ОУ и родители, които също са били част от ботевската общност, а сега децата им са ученици в емблематичната образователна институция.

            Екипната дейност е създала рисунки, символизиращи различни аспекти от учебния процес и от силата на духа, който винаги е обединявал принадлежащите към ботевската общност. Има картини, посветени на възрожденска тематика, култа към знанието, уважението и обичта към учителя, на връзката с далечни култури. Рисунките са създадени под ръководството на Ив. Белчева – ст. учител по изобразително изкуство.

            Юбилейната изложба на ботевци носи специално послание към всички, които са свързани или са били свързани в определен етап от живата си с I ОУ „Христо Ботев“. Тя „среща“ поколения, обединени от мотото: „Ботеви следовници завинаги!“.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


 

Category: Дейности и инициативи | Views: 543 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]