Home » 2015 » Април » 1 » Изяви по математика в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
09:14
Изяви по математика в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 22.03.15 г. I ОУ беше домакин на популярното математическо състезание „Европейско кенгуру“. То привлече масово участие на ученици от градските училища. Най-многобройни бяха участниците от I ОУ. Форматът на състезанието включва логически задачи.

            Най-добре представилият се ученик от I ОУ е Мертол Адемов от VI а клас, който има резултат 110 точки при максимални 150 – най-високо постижение в тази възрастова група. За поредна година ботевският възпитаник демонстрира завидни способности в областта на математиката, преодолявайки конкуренцията на връстници  от други училища.

            Още една инициатива, посветена на точната наука, бе осъществена на 31.03.15 г. Това е математическо шоу, превърнало се в традиционно през последните години. Ден преди пролетната ваканция, ученици от V и VI клас имаха възможност да се забавляват чрез задачи от сферата на занимателната математика. Пет отбора от четирима състезатели участваха в оспорваната надпревара. Най-бързо и най-правилно 20-те логически задачи  бяха решени от отбор в състав: Мертол Адемов и Стоян Марков от VI клас и Радостина Богословова и Йоан Русев от V клас. Учениците показаха бърза мисъл, безгрешна логика и математически умения.

            Специални гости на изявата бяха г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ, и г-жа Ат. Костадинова – пом.-директор УД. Сред публиката имаше преподаватели по математика и ИТ, както и съученици на участниците, които ги подкрепяха. В края на шоуто г-н Алексиев връчи на победителите предметни награди, каквито получиха и състезателите от останалите четири отбора. Полезното и приятното се съчетаха, за да провокират ученето чрез забавление.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 654 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]