Home » 2017 » Февруари » 9 » Изявата на ботевци в хуманитарната област – традиционно силна
11:20
Изявата на ботевци в хуманитарната област – традиционно силна

      В общинския кръг от Националната олимпиада по български език и литература /14.12.2016 г./ се включиха 37 ученици от V и VI клас. Това е традиционно много силна сфера за възпитаниците на I ОУ „Христо Ботев“, в която ученици и учители вече дълъг период поддържат високо ниво на подготовка и представяне.

            Припомняме, че за последните седем години учебното заведение има четири бивши възпитанички, които успяха да достигнат до национален кръг във форуми, посветени на българския език и литературата: Гергана Радославова /ръководител Диана Рунчева – ст. учител по БЕЛ/, Мерлин Шефки, Сара Проданова и Дариана Трифонова /ръководител Галина Станчева – главен учител по БЕЛ/. Постижението им е изключително значимо и е гордост за I ОУ „Христо Ботев“!

            През тази учебна година техни последователи продължават ярката традиция. 15 ученици се класираха за областния кръг от олимпиадата, който ще се проведе на 06.02.2017 г. С максимален резултат от 30 точки и оценка „Отличен 6“ са две талантливи момичета: Ясмин Кърджалиева /V б клас/ и Арлин Шефки /VI в клас/. Те и останалите класирани ученици показаха умения за създаване на репродуктивен текст и високо равнище на езикова компетентност.

            Интересен е фактът, че шестокласничката Арлин Шефки е сестра на Мерлин Шефки, която, както припомнихме, постигна изключителни успехи през периода на обучението си в I ОУ „Христо Ботев“. Сега Арлин следва семейната традиция и отново е  гордост за учебното заведение! Приемствеността между поколенията ботевци винаги е била важна и значима! /На снимковия материал можете да видите Арлин Шефки като малка, когато присъства на церемонията по награждаване на сестра й с Годишна награда за образование и наука за 2011 г. от кмета на Община Търговище. Тогава Мерлин Шефки е ученичка в VII клас/.

            Преподавателите, чиито ученици ще участват в областния кръг от олимпиадата, са Галина Станчева /главен учител по БЕЛ/ и Ванушка Жекова /ст. учител по БЕЛ/.

         Успех, ботевци! Вие можете!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 


    

Category: Олимпиади и състезания | Views: 645 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]