Home » 2018 » Октомври » 26 » IV а клас представи "Приказка с правила"
18:02
IV а клас представи "Приказка с правила"

       Пиесата „Приказка с правила“ се прие с изключителен интерес от страна на най-малките ботевчета – първокласниците. Децата гледаха с удоволствие представлението и са мотивирани да създадат свой куклен театър. Поканиха приятелите си от IV а клас /кл. ръководител Любка Иванова – главен учител в начален етап/ отново да им гостуват. Изпратиха артистите с радостни възгласи: „Искаме още!“.

Приказката визира правилата извън училище, а четвъртокласниците подариха на малките ботевчета правила в картинки, напомнящи им изискванията за спазване на реда и правилата в учебното заведение.

Ето как започна проектът на учениците от IV а клас, в който се включи цялата ученическа общност с рисуване на елементи от обстановката, представена на паравана. В дейността участваха и родители, които направиха паравана и ушиха обличането му. Всички се отзоваха на поставената задача с много вълнение и отговорен труд. Сценарият на пиесата също бе свързан с творчески процес за учениците, който дълго време се обсъжда и репетира с желание.

На 25.10.2018 г. часът по извънкласно четене в IV а клас отново беше посветен на Националната седмица на четенето. Няколко ученици представиха свои съчинени приказки по познат сюжет или с любим герой. Имаше такива, които бяха илюстрирали словотворческите си произведения. С творбите на четвъртокласниците ще бъде направено табло в класната стая.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 413 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]