Home » 2016 » March » 2 » Интерактивно състезание „Наследници на ботевския дух“ в I ОУ „Христо Ботев“
13:44
Интерактивно състезание „Наследници на ботевския дух“ в I ОУ „Христо Ботев“

            На 1 март 2016 г. за първи път в I ОУ се проведе интерактивно състезание „Наследници на ботевския дух“. То е инициатива от календарния план за отбелязване на юбилей „170 години светско образование в гр. Търговище“. Подготвено е от К. Милева – ръководител компютърен кабинет, и Д. Димитрова – главен учител по ИТ и математика. В надпреварата се включиха 17 участници от VII и VIII клас.

            В началото на състезанието учениците се запознаха с презентация „Среща с миналото“, която разказва богатата история на създаването на I ОУ „Христо Ботев“. Вълнуващи архивни кадри от ценния опит на предците ни представи презентацията. С темата за основаването на родното училище, с Ботевата личност и творчество бяха свързани въпросите във викторината. Проектът се базира на образователната програма „Kahoot“, която дава възможност за виртуални тестове. Тя е безплатна платформа за създаване на интересни тестове за деца, с цел учене, базиращо се на забавление. Чрез споделен екран учениците отговарят на 30 еднакви въпроса, като времето за решаване на теста е един учебен час. За всеки отговор участниците имат по 20 секунди, а системата автоматично подрежда първите пет верни отговора.
            След оспорвана надпревара победител стана Зюлбие Билгинова от VIII а клас, следвана от Дариана Трифонова /VIII б клас/ и Мария Яниславова /VII б клас/. Трите момичета отговаряха най-точно на въпросите и показаха задълбочени знания в областта на историята и литературата.

            Състезанието откри пред учениците възможност за себеизява и насочи мисленето им в аспект, свързан с идеята за принадлежност към гордата ботевска общност, чиито най-млади наследници са те!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Олимпиади и състезания | Views: 1308 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]