Home » 2015 » Април » 29 » Интерактивен урок по английски език в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
11:33
Интерактивен урок по английски език в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 28.04.2015 г. в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище се осъществи интересна образователна инициатива по английски език, в която се включиха седмите класове и преподавателят по китайски език г-ца Мън. Идеята за интерактивния урок е на Дарина Костова – ст. учител по английски език. Тъй като в учебното съдържание по английски език за VII клас е включена темата „Празниците по света“, Д. Костова отправя покана към един представител на далечна и екзотична страна, преподаващ в I ОУ – г-ца Мън, да разкаже за традиционни и съвременни празници в роден Китай.

            Чрез завладяваща презентация преподавателят по китайски език представи на английски богата информация за празниците в родната провинция и в цялата страна. Учениците с внимание и интерес проследиха кадрите и видеото, посветени на традициите, обичаите и ритуалите в огромния Китай. В хода на урока учениците и техният преподавател – Д. Костова – направиха паралел между чуждите и българските традиции. Интересен е фактът, че въпреки голямото разстояние, делящо двете държави, и техните културни различия, те имат някои сходни празници. Това е доказателство за универсалността на религиите и традициите по света.

            Темата на интерактивния урок откри възможност пред седмокласниците да осъществят интердисциплинарни връзки с друга област на знанието – география и икономика. В презентацията бяха включени слайдове, изобразяващи  местоположението на ключови географски обекти от релефа на Китай – реки, морета, планини, пустини.

            В края на учебното занятие г-ца Мън отправи важно послание към учениците, като им обясни, че в нейната родна страна отношението на младите хора към възрастните задължително следва нравствени изисквания, свързани с проява на уважение и признателност. Това е много силно изявено и в съвремието и е едно от основанията тя да се гордее, че принадлежи към нация със съхранени нравствени норми. Накрая чаровната г-ца Мън изрази желание да научи от ботевските възпитаници повече за традиционните български празници. Те обещаха да изготвят своя презентация по темата и да я поканят като специален гост в следващ учебен час.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 751 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]