Home » 2018 » Юни » 18 » Институционална квалификация по програма „Еразъм+“
20:20
Институционална квалификация по програма „Еразъм+“

            В периода 16 - 17 юни 2018 г. двама учители от I ОУ „Христо Ботев“ присъстваха на интересна и полезна квалификационна форма в гр. Велико Търново. Г. Станчева – гл. учител в прогимназиален етап, и Ив. Захариева – ст. учител в прогимназиален етап, се включиха в семинар на тема: „Възпитаване на учениците в дух на толерантност и отвореност към многообразието на съвременния свят“. Той беше ориентиран към учители в начален и прогимназиален етап. Обучаваща организация бе Фондация „Просвета – София“.

            Събитието беше свързано с разпространение на резултатите по проект „Другостта“ – КД2, програма „Еразъм+“. Лекторите акцентираха върху проблема за развиването на социални и граждански компетентности у учениците в прогимназиален етап чрез интерактивни занимания, методи от неформалното образование и електронни ресурси. Дадени бяха ориентири за работа с Помагало за учителя.

            В рамките на симулационни занятия практически бяха разисквани и интерпретирани конкретни ресурси, напр. модул „Човешки права“ – „Моето право на демокрация“. Ценен беше споделеният опит на учители от гр. Варна и гр. Плевен, работили с пилотното издание на Помагалото за учителя. Обсъдиха се нови идеи за използване на Помагалото.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Квалификации | Views: 524 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]