Home » 2014 » Ноември » 18 » I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЪРГОВИЩЕ СЪС СПЕЦИАЛНИ ДАРЕНИЯ ЗА ИЗУЧАВАНЕТО НА КИТАЙСКИ ЕЗИК
13:51
I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ” – ТЪРГОВИЩЕ СЪС СПЕЦИАЛНИ ДАРЕНИЯ ЗА ИЗУЧАВАНЕТО НА КИТАЙСКИ ЕЗИК

            От предходната учебна година един от най-екзотичните езици в света е обект на огромен интерес в I ОУ. Ученици от втори до осми клас имаха възможността да се докоснат до китайския език и до културата на държавата с най-мощен икономически напредък в последните години. За гост преподавател беше поканена г-ца Линян Мън, която със своята харизматичност и умел педагогически подход успя да амбицира децата за усилени занимания с един от най-трудните езици в света. Пред учениците си тя постепенно разкриваше красотата на уникалната китайска култура.

            Местният бизнес в града ни също показа съпричастност към смелото начинание на ботевци. Специално дарение учениците получиха от нашия съгражданин бизнесмена инженер Димитър Тонев - технически директор на Български морски флот, отговарящ и за взаимодействието и добрите отношения на БМФ с китайските партньори, който подари 50 учебника по китайски език. Г-ца Мън и нейните ученици написаха благодарствени писма до дарителя на английски и китайски език.   

            Месец след началото на новата учебна година – на 17.10.2014 г., в гр. Велико Търново I ОУ получи крупно дарение от над 400 учебника, учебни тетрадки и помагала за изучаването на китайски език. Дарението е от името на Институт „Конфуций” към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, чиито директори са г-жа Искра Мандова и проф. Ксяукуей Ли. Дарението бе връчено на официална среща между тях, г-ца Мън и представител на I ОУ  „Хр. Ботев” – Петя Панайотова.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


 

Category: Дейности и инициативи | Views: 829 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]