Home » 2015 » Април » 1 » I ОУ „Христо Ботев“ с участие на финали от зоново първенство по баскетбол
14:13
I ОУ „Христо Ботев“ с участие на финали от зоново първенство по баскетбол

          На 30.03.2015 г. в Спортна зала „Дечко Стефанов“ – Търговище се проведоха срещите от зоновото първенство по баскетбол, които са етап от Ученически игри 2014/2015 г. Град Търговище е домакин на престижното спортно събитие.

          Регламентът за срещите от предварителната група е на принципа на пряката елиминация. В първия двубой отборът на I ОУ – момичета V-VII клас – имаше за съперник отбора от гр. Разград. След по-резултатна игра нашите състезателки извоюваха победа. Най-много точки за отбора записа Цветомира Петрова от VII б клас, чийто спортен ентусиазъм и воля за победа доминираха над възможностите на противниковия отбор.

          Във втората среща нашите момичета се изправиха срещу отбора от гр. Силистра, предварително сочен за фаворит в групата. Въпреки положените усилия, те отстъпиха  пред гостите, които безспорно бяха по-силният отбор.

          В крайното класиране момичетата от Силистра заеха първо място, втори са състезателките от I ОУ „Христо Ботев“, а след тях останаха отборите на Русе и Разград. Първите два отбора се класират за участие на финалите, които ще се проведат през месец юни в нашия град.

          Преди две седмици момчетата V-VII клас гостуваха в гр. Разград, където се класираха на трето място в предварителната група. Победител отново е отборът от гр. Силистра.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 711 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]