Home » 2018 » May » 1 » I ОУ „Христо Ботев“ отново с отличия от „Еко-фантазии“
11:49
I ОУ „Христо Ботев“ отново с отличия от „Еко-фантазии“

       На 26 април 2018 г. се състоя заключителната част от Седмия общински конкурс за творби от отпадъчни материали „Еко-фантазии”, организиран от Младежки дом – Търговище. В Концертна зала се проведе церемонията по награждаване на победителите, която бе съпроводена с концерт. Във фоайето на Младежки дом бяха подредени всички творби, участвали в инициативата. Конкурсът „Еко-фантазии” цели да провокира творческото мислене на младите хора към артистично рециклиране на ненужни вещи и материали. По традиция той се посвещава на Деня на Земята.

       В съревнование с над 120 участници проектите на възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ за пореден път се откроиха с богата фантазия и оригинална реализация.

       При колективните участници /I – IV клас/, за оригинална еко-идея, първо място спечели екип от II а клас с кл. ръководител В. Петрова – ст. учител в начален етап. При индивидуалните участници /I – IV клас/ е награден Янислав Павлов от II а клас. Учениците на г-жа Петрова традиционно се включват в конкурса и винаги са лауреати, защото творбите им се открояват с оригиналност и творчески устрем!

       Във възраства група V – VIII клас с отличия се поздравиха Ивайла Груйкина от V в клас, Светимира Станимирова и Йоанна Стефанова от V б клас. За висока художествена стойност е отличен проектът на Антонина Маринова от VI г клас. Ръководител на учениците в прогимназиален етап е Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика. Наградените творби са част от дейностите на клуб „Светът е география“ по проект „Твоят час“.

       Поздравяваме отличените участници и ръководителите им!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Олимпиади и състезания | Views: 566 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]