Home » 2016 » Юни » 16 » I ОУ „Христо Ботев“ изпрати випуск 2015/16
11:52
I ОУ „Христо Ботев“ изпрати випуск 2015/16

            С тържествена церемония и вълнуваща празнична програма I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище изпрати своите „абитуриенти“ – осмокласниците от випуск 2015/16 година.

            Залата на Куклен театър – Търговище се огласи от емоциите на ученици, учители и родители, за които ботевското училище е не само учебно заведение, но и много специално място за споделяне на радости и тревоги. „Нашият дом“ – бе озаглавен видеоклипът, подготвен от VIII б клас. Посланието, че училището е скъпо и уютно за децата пространство, се открои в снимки и видеа, припомнящи незабравими моменти от осемгодишния път на ботевските възпитаници. „За осем години изминахме дълъг път, по който падахме, ставахме, радвахме се, плакахме, бяхме горди… И днес сме горди, че знаем историята на училището ни в юбилейната 170-та година, че участваме в настоящето му и ще видим бъдещето му!“ – така младите хора обобщиха времето, през което I ОУ беше неизменна част от живота им.

            В юбилейната за учебното заведение година във випуска на VIII клас има 16 отличници, от които 6 са пълни, както и ученици с призови места в престижни национални конкурси. Те получиха грамоти и предметни награди за високи учебни постижения и активно участие в училищни дейности. На церемонията бяха наградени и лауреатите от Националния поетичен конкурс „С Ботев в сърцето“, Калофер, 2016 г.: Виктория Борисова, Стефани Стефанова /и двете от III г клас/ и Христо Цачев /VII г клас/.

            На добър час, ботевци! Бъдете здрави, много успешни и винаги помнете първото си училище!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Галерия

Category: Дейности и инициативи | Views: 795 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]