Home » 2015 » May » 27 » I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище – с отличия за 24 май
16:40
I ОУ „Христо Ботев“ град Търговище – с отличия за 24 май

            Традиция е в навечерието на Деня на славянската писменост и култура – 24 май, Община Търговище да връчва своите годишни награди на ученици, учители и творци.

            На 23.05.2015 г., на концерт в Драматичния театър, посветен на светлата дата в националния календар, д-р Кр. Мирев отличи 23 изявени в различни области млади хора, преподаватели в предучилищно и училищно образование  и  дейци на културата и изкуството. Учител от I ОУ получи Годишната награда за образование и наука на Община Търговище за начален етап на средното образование. Това е Любка Иванова /ст. учител/, която е отличена „за висок професионализъм в работата и прилагане на новаторски  методи и подходи на обучение. Нейни ученици са класирани за участие  в Националното състезание „Знам и мога”, получават награди от национални и международни конкурси“.

            От 2013 г. към Наредбата за символиката на Община Търговище е прибавена още една категория, свързана със стимулиране на даровити деца. Както и в предходните години, и през 2015 г. I ОУ има свой възпитаник сред наградените. Това е Николай Танев Георгиев от VII б клас, който е отличен в област „Изкуство и култура“. Той получи наградата си от председателя на Комисията по стипендиите – Севим Али, председател на Общински съвет - Търговище. Николай е удостоен с признанието за високи постижения в областта на музиката. Със своите вокални качества момчето години наред защитава престижа на родното училище и общината в рамките на национални и международни певчески форуми.

            На 25.05.2015 г. талантливият възпитаник на I ОУ бе поканен на специална церемония в Областна администрация, където заедно с още 65 деца от област Търговище получи грамота за творческите си изяви от областния управител Св. Бонев.

            Поздравяваме г-жа Л. Иванова и Николай Танев за заслужените отличия, като им желаем здраве и нови успехи!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Постижения | Views: 628 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]