Home » 2018 » Септември » 22 » I ОУ „Христо Ботев“ – част от благородна кауза
16:29
I ОУ „Христо Ботев“ – част от благородна кауза

       По идея на Училищния ученически съвет при I ОУ "Христо Ботев" – Търговище, ботевската общност се присъедини към благотворителната акция, свързана с набиране на средства за лечението на Християн Христов – ученик от II СУ "Проф. Н. Маринов". От 7-годишна възраст момчето страда от заболяване на дебелото черво, но лекарите в България не съумяват точно да диагностицират проблема. Затова родителите на Християн се обръщат към специалисти зад граница.
       В рамките на първата учебна седмица ученици, родители и учители от I ОУ „Христо Ботев“ успяха да съберат сумата от 1 300 лв., която ще бъде дарена на семейството на Християн. За пореден път ботевската общност показа съпричастие към човешкото страдание и обедини усилията си, подкрепяйки масово благотворителната кауза. В учебното заведение има паралелка, от която всеки един ученик и родител се е включил в кампанията – VII б клас с кл. ръководител г-жа Ц. Куюмджиева /ст. учител по география и икономика/.

       Г-н Д. Алексиев – директор на I ОУ „Христо Ботев“ – изказа гореща благодарност към ботевската родителска общност, към учениците и учителите, които с дух, сърце и финансови средства подкрепиха хуманната идея да дарим надежда за щастливото бъдеще на един млад човек!

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 521 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]