Home » 2015 » Февруари » 11 » И МАЛКИТЕ БОТЕВЦИ ВЛИЗАТ В ТЕАТРАЛНИ РОЛИ
14:35
И МАЛКИТЕ БОТЕВЦИ ВЛИЗАТ В ТЕАТРАЛНИ РОЛИ

            След като вече осем години ученици от прогимназиален етап на I ОУ „Христо Ботев“ активно участват в една от най-успешните театрални студии в община Търговище, сега и техни последователи от начален етап имат възможност да се докоснат до вълшебството на театралното изкуство.

            За втора поредна година клуб „Вълшебната сцена“ по проект УСПЕХ привлича деца, изкушени от магията на сцената. Ръководител на интересната форма е Снежана Димитрова – детски учител. В клуба участват 11 момичета от втори, трети и четвърти клас. Всички се включват в репетициите с голямо желание и ентусиазъм.

            На 24.01.2015 г. театралният клуб ни прави свидетели на своята представителна изява. Малките момичета много се вълнуват, защото сред публиката са техните родители, баби, дядовци и учители. Не могат да разочароват най-близките си хора, които винаги са им гласували доверие. Една част от участничките в клуба представя  кукления етюд „Добре дошли, първокласници!“, а друга – драматизацията „Приказен сън“. Децата успешно се превъплъщават в ролите на героите си, използвайки   изразните средства на театралното изкуство. За превръщането на сцената в своя вълшебна територия малките актриси получават заслужени аплодисменти от многобройната публика. Детските усилия са възнаградени и е направена още една малка стъпка към разбирането, че положеният труд се възнаграждава и че пътят към успеха винаги е труден, но когато си подготвен за изминаването му, оставаш уверен в собствените си сили.   

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Проект "Успех" | Views: 775 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]