Home » 2016 » March » 10 » Голям успех за ботевска възпитаничка в областта на химията
15:34
Голям успех за ботевска възпитаничка в областта на химията

            Възпитаничка на I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище отвори нова страница в историята на Националната олимпиада по химия и ООС. Седмокласничката Александра Огнянова Александрова се класира за националния кръг в XLVII-то издание на престижния образователен форум. Националната комисия я допуска сред 45-те  участници от цялата страна в първа състезателна група с бал 92 точки при максимални 100.

            За област Търговище постижението на Александра е исторически момент, защото тя е първият участник от региона в Националната олимпиада /в рамките на първа състезателна група/. Досега седмокласници не са успявали да достигнат до най-високия етап от олимпиадата.

            Александра има афинитет към сферата на химията и се готви целенасочено за участието си в образователната инициатива. По дългия и труден път към високата цел непосредствено до нея е Нели Божилова – ст. учител по химия и ООС.

            Поздравяваме Алекс и г-жа Божилова за постижението! Първите винаги се помнят! Желаем им успех на националния кръг, който ще се проведе в гр. Ямбол /18.03. – 19.03.16 г./!

            Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Постижения | Views: 986 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]