Home » 2016 » Септември » 15 » Главен учител от I ОУ „Христо Ботев“ участва в научен форум
10:06
Главен учител от I ОУ „Христо Ботев“ участва в научен форум

            В периода 31.08. – 02.09.2016 г. гр. Бургас бе домакин на Научно-практически форум „Иновации в обучението и познавателно развитие“. Той се проведе за седма поредна година и събра 150 участници от цялата страна. I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище имаше свой представител на научната инициатива. Това бе Дарина Димитрова – главен учител по математика и ИТ.

            Дейностите са ориентирани в три секции: „Предучилищно образование“, „Методика на обучението“ и „ИКТ и информатика“. Силен интерес у Д. Димитрова поражда доклад, посветен на платформа за създаване на мултимедийни презентации Buncee. Тя предоставя широки възможности за творческо учене в класната стая и извън нея. С голяма ефективност се откроява тематиката от „Проект „Млад архитект“ – проектно-базирано обучение по математика в началното училище“ /автори В. Георгиева, доц. д-р Р. Папанчева, Университет „Проф. д-р Асен Златаров, гр. Бургас/.

            Предстои вътрешноинституционална квалификационна форма, в рамките на която г-жа Димитрова ще сподели информация от представено на форума изследване на тема: „Житейски приоритети на съвременните деца и родители“ /авторски екип от СУ „Св. Климент Охридски“/.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 


   

Category: Квалификации | Views: 1071 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]