Home » 2016 » Април » 21 » Географски фестивал с участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
12:30
Географски фестивал с участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 16 и 17 април град Казанлък беше домакин на II Български географски фестивал 2016 г. В празника взеха участие и възпитаници на I ОУ, чийто ръководител е Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика.

            Нашият отбор беше в състав: Александър Христов /VII б клас/, Десимира Димитрова /VII в клас/, Дариана Трифонова /VIII б клас/ и Серхан Хаджиисмаил /VIII б клас/. В рамките на фестивала учениците, изкушени от географията, имаха възможност да участват в разнообразни инициативи: интерактивно практическо състезание в уникален за България брейн-ринг формат, панелна сесия от презентации на географи и пътешественици, географска изложба, обучение за ученици и учители, екскурзия в района на град Казанлък, посещение на щандове с географска литература, много тематични географски изненади и забавни моменти.

            Участието на младите хора в отборното състезание „Географиада“ обогати познанията им по интересната научна дисциплина. То е ценен опит, който им помага да свикнат със състезателната среда и успешно да се подготвят за предстоящи изпитни формати.

            Ботевски възпитаници се включиха и в географски конкурси преди фестивала: Национален конкурс за ученици: географски фотопис на тема „Добре дошли в…“ и Национален конкурс за всички любители на географията: фотографии на тема „Светът е география“. В рамките на втория конкурс наши ученици получиха награди: в категория „Снимки от България“ II място е присъдено на Ивелина Иванова /VIII б клас/, а в категория „Снимки от света“ III място заема Александра Господинова /VII б клас/. Снимката на Ивелина е озаглавена „Пролет“, а тази на Алекс – „Плажът на Варадера“.

            Състезателите от нашия отбор получиха сертификати и издания с географска литература. Датите 16  и 17 април продължиха историята на ученическите състезания, свързани с науката, изучаваща великите пътешественици и многообразието на континентите. Участниците от I ОУ ще пазят незабравими спомени от фестивала. Те си пожелаха отново да се върнат тук след една година!

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


 

Category: Дейности и инициативи | Views: 723 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]