Home » 2015 » Април » 28 » Географски фестивал с участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
15:35
Географски фестивал с участието на ученици от I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

            На 25 и 26 април 2015 г. град Ямбол беше домакин на Първи географски фестивал в България. В празника взеха участие и възпитаници на I ОУ, чийто ръководител е Ц. Куюмджиева – ст. учител по география и икономика.

            Нашият отбор беше съставен от  Кристиана Герова /VII в клас/, Йоана Евгениева /VII а клас/, Ива Момчилова /VIII а клас/ и Златан Врачалийски /VIII б клас/. Капитан на отбора беше Ива Момчилова. Тя и Кристиана Герова от 02.05. до 03.05.2015 г. ще представят област Търговище на националния кръг от Националната олимпиада по география и икономика в гр. Враца. В рамките на фестивала учениците, изкушени от географията, имаха възможност да участват в разнообразни инициативи: интерактивно практическо състезание в уникален за България брейн-ринг формат – „Разходка с изненади“, мултимедийна презентация на географа и пътешественик проф. Румен Пенин, географска фотоизложба, празнична географска вечер, екскурзия до НАР „Кабиле“, представяне на стари географски карти и книги за Ямболския край, среща разговор със Симеон Идакиев, посещение на Планетариум и Сбирка с минерали.

            Участието на младите хора в отборното състезание „Географиада“ обогати познанията им по интересната научна дисциплина. То е ценен опит, който им помага да свикнат със състезателната среда и успешно да се подготвят за предстоящи изпитни формати.

            Всеки участник получи от организаторите сертификат и издания с географска литература, а на целия отбор бе връчен ваучер за 100 лв., предназначен за закупуване на книги в областта на географията.

            Датите 25 и 26 април поставиха началото на нова история при ученическите състезания, посветени на науката, изучаваща великите пътешественици и многообразието на континентите. Участниците от I ОУ ще запазят незабравими спомени от присъствието на фестивала. Те си пожелаха отново да се върнат тук след една година.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 718 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]