Home » 2016 » Септември » 26 » Европейска седмица на мобилността в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище
11:43
Европейска седмица на мобилността в I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище

         22 септември е Европейският ден без автомобили. В инициативата участват 28 града от цяла България, сред които е и Търговище.

            I ОУ „Христо Ботев“ традиционно отбелязва Европейската седмица на мобилността. И тази година специални изяви се проведоха на 21 септември.

            Ученици от V клас се включиха в състезание по майсторско управление на велосипед. Историята му датира от 2000 г. и се превръща в традиция, в която нашето учебно заведение се включва. Органите за местно самоуправление представят центровете на градовете си в различна светлина, като ограничават движението на моторни превозни средства, призовават за използване на устойчиви видове транспорт и информират какво въздействие върху околната среда имат различните начини на транспорт, използвани от хората.

            Надпреварата, проведена по предварително изградено трасе, включваше четири елемента с различна степен на трудност, а резултатите бяха базирани върху постигнато време и присъдени наказателни точки за допуснати грешки при изпълнението. Участниците от I ОУ се постараха да покажат умения пред своите съученици, приятели и преподаватели. При момичетата победителка стана Айлин Ахмедова /V в клас/ – 40.06 т., следвана от Мелиса Мехмедова /V в клас/ – 41.25 т. и Валерия Георгиева /V б клас/ – 51.78 т. Иван Николаев /V в клас/ с  26.09 т. оглави класирането при момчетата, а след него се наредиха Алекси Георгиев /V в клас/ – 27.15 т. и Митко Василев /V а клас/ – 28.69 т.

            Шестокласниците от I ОУ също се включиха в изявите, посветени на глобалната инициатива. Те бяха част от празника на Детска градина №2 „Осми март“ по повод откриването на Детски мобилен център по безопасност на движението. Малчуганите и техните преподаватели сътвориха феерия от музика и танци, посветена на пътните знаци и безопасното придвижване в градска среда, а нашите момчета демонстрираха  как безопасно може да се управлява станалият модерен през последната година сред младите хора ховърборд. Момичетата, сред които и бивши възпитанички на I ОУ, раздадоха на присъстващите гости листовки с важни съвети за безопасно шофиране.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ 


Галерия

Category: БДП | Views: 1082 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]