Home » 2017 » Октомври » 26 » Екологична акция в крепостта „Мисионис“
13:13
Екологична акция в крепостта „Мисионис“

       На 21.10.17 г. учениците от II а клас с класен ръководител Ваня Петрова /ст. учител в начален етап/ и шестокласниците Ясмин и Дениз Кърджалиеви, ръководени от Катерина Милева /ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии“/, посетиха крепостта „Мисионис“, която е първообразът на гр. Търговище. Местно предание свързва крепостта с победата на хан Крум над византийския император Никифор. Възобновените археологически проучвания в околностите на „Мисионис“ през последното десетилетие изцяло промениха представите за старината.

       Идеята за инициативата на ботевските възпитаници е с екологична насоченост. Те почистиха участъци от историческата забележителност, като по-големите ученици разказаха на по-малките интересни факти за крепостта. Целта е да се осъществи приемственост между начален и прогимназиален етап по отношение на екологичната проблематика и култура на младите хора. Ясмин и Дениз са бивши ученици на г-жа Петрова и с удоволствие се включиха в съвместната инициатива с нейните настоящи възпитаници.

       Друг аспект на полезната екипна дейност е изследователският и набавянето на автентичен снимков материал за създаване на мултимедийна презентация. Тя ще бъде реализирана от шестокласниците, след което те ще запознаят с нея малките си приятели от II клас.

       Така октомврийските впечатления от историческата забележителност „ще оживеят“ чрез текст и изображения в мултимедиен продукт, посветен на „Мисионис“.

       Галина Станчева – главен учител по БЕЛ

Category: Дейности и инициативи | Views: 829 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]