Home » 2016 » Януари » 28 » Ефективно обучение в сферата на ИТ за специалисти от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище
14:35
Ефективно обучение в сферата на ИТ за специалисти от I ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище

            В периода 24.01. – 26.01.2016 г. красивото Арбанаси /комплекс „Извора“/ беше домакин на регионален семинар „Съвременни технологии и методи на обучение за ефективно образование в дигитална учебна среда“. Лектори бяха: доц. д-р Р. Папанчева и доц. д-р Кр. Димитрова /двете от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“/ и гл. ас. д-р Н. Нетов /СУ „Св. Климент Охридски“/.

            Двама специалисти по ИТ от I ОУ присъстваха на обучението: Д. Димитрова – гл. учител по математика и ИТ, и К. Милева – ръководител компютърен кабинет.

            Целта на семинара бе свързана с надграждане на знания и формиране на компетенции за работа с нови технологии и съвременни методи на обучение. Той  съчета лекционна форма с тренинг сесии, включващи практическа работа за изграждане на умения за организация и управление на учебния процес в дигитална среда, разработване на мултимедийно съдържание и работа с мобилни приложения, облачни технологии, работа с колекция от избрани ресурси и съвременни технологии – основа за реализиране на ефективен учебен процес.

            Участниците се запознаха с възможностите на Office 365 /поща, календар, групи, сайт, One Drive/, Office Mix, One Note. Office 365 е най-модерната технология на Microsoft за бизнеса и образованието. Базирана на облачни технологии, системата предлага съвременно решение за управление на учебния процес – пакет от средства за осъществяване на комуникация между всички нива на училищната организация: ученици, учители, администрация, родители.

Галина Станчева – главен учител по БЕЛ


Category: Квалификации | Views: 636 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]