Home » 2014 » Декември » 11 » ДВГ „БАЛОНИ” С ВЪЛНУВАЩ КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ТЪРГОВИЩЕ
15:31
ДВГ „БАЛОНИ” С ВЪЛНУВАЩ КОЛЕДЕН ПОЗДРАВ КЪМ ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ТЪРГОВИЩЕ

         През последния месец ученици от I ОУ „Христо Ботев” активно се включват в отбелязването на инициативи със световна значимост. 3 декември е Международен ден на инвалида. Във връзка с това за втора поредна година ДВГ „Балони” с р-тел Стела Груйкина изнася празнична програма в „Клуб на инвалида” в нашия град. Групата развива своята творческа дейност в рамките на проект УСПЕХ и през тази учебна година в нея участват ученици от втори клас.

            Превърналият се в традиция концерт на децата пред възрастните хора е вълнуващ, защото малките участници в него са талантливи и чаровни. Празничната програма завладява сърцата на старите хора с вълшебството на коледната атмосфера, която пресъздава. Децата изпълняват новогодишни песни, рецитират и стихове за наближаващите светли празници. В знак на благодарност към своите малки приятели възрастните хора им подаряват лакомства, оставени от добрия Дядо Коледа. За своя труд г-жа Груйкина получава прекрасен букет.

            Срещата между различните поколения винаги е емоционална, защото крие много чар и взаимна симпатия. Общуването на възрастните с децата е приятелско, а дистанцията в годините се преодолява чрез непосредствеността на емоциите. Така у  малчуганите се развива усещане за съпричастност към страданието. Когато тези деца пораснат, няма да им бъде чужд призивът на обществото за повече внимание и човешка топлина към хората със здравословни проблеми, защото те са част от нас и имат право на достоен живот!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Дейности и инициативи | Views: 657 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]