Home » 2015 » Февруари » 26 » ДВАДЕСЕТ ОТЛИЧЕНИ УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА КИТАЙ
14:31
ДВАДЕСЕТ ОТЛИЧЕНИ УЧЕНИЦИ ОТ I ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ТЪРГОВИЩЕ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА КИТАЙ

            На 25.02.15 г. бяха обявени резултатите от V национален конкурс на тема: „България и Китай – древни и уникални цивилизации“. Ученици от I ОУ се включиха активно в престижната инициатива. В часовете по география и изобразително изкуство младите хора създадоха творби, с които участваха в надпревара със свои връстници от цялата страна. Ученическите произведения се стремят да открият пресечната точка между двете едновременно толкова различни, но в известен аспект и близки цивилизации.

            Творбите на участниците са оценявани от компетентно жури, съставено от  университетски преподаватели. То откроява 20 ученици на I ОУ „Христо Ботев“.

В категория „Изобразително изкуство“ /рисунка/, във втора възрастова група, две ученички от VI клас получават специалната награда на журито – Калина Стойчева и Преслава Радославова. Отличените ученици в останалите направления и жанрове са от VII клас. В трета възрастова група първа награда е присъдена на Мариел Тонкова. Наградата на журито е за Стефан Гюров.

            За колажи – снимки поощрените участници са: Александрина Александрова, Ивелина Михайлова, Даниела Кирилова и Петър Валентинов. За колажи – рисунки е откроен Елизар Георгиев.

            В категория „Литература и култура“ /реферат и документалистика/ първа, втора и трета награда получават: Боян Божидаров, Ерсин Селяйтинов и Цветина Димитрова /съавторство/, Йоана Мариянова и Лора Чавдарова. За стихотворение втора и трета награда се присъждат съответно на Ангел Василев и Николай Ивов.

За презентация с втора награда са отличени Цветомира Петева и Серхан Хаджиисмаил, а с трета – Ерсин Селяйтинов и Цветина Димитрова /съавторство/.

Наградените творби ще се превърнат в експонати от специална изложба. Поздравления за всички отличени ученици и техните преподаватели – Ц. Куюмджиева и Ив. Белчева!

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище

Category: Постижения | Views: 793 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]