Home » 2015 » May » 5 » Достойно представяне за I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище на националния кръг от олимпиадата по география и икономика
15:18
Достойно представяне за I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище на националния кръг от олимпиадата по география и икономика

            От 02.05. до 03.05.15 г. гр. Враца беше домакин на националния кръг от Националната олимпиада по география и икономика. Вече е традиция възпитаници на I ОУ „Христо Ботев“ ежегодно да участват в най-високия етап от образователната инициатива.

            Тази година две ученички представиха нашия град на олимпиадата. В състезателна група VII клас Кристиана Стефанова Герова получи 133 точки от максимални 200 в конкуренция с 31 ученици от цялата страна и се нареди осемнадесета в окончателната класация. В състезателна група VIII – X клас Ива Момчилова Христова постигна резултат от 112 точки при максимални 200, който също я постави на 18-то място сред 34 ученици от страната. Нейната задача беше изключително трудна, защото трябваше да се конкурира с по-големи ученици. Тя е единият от само осемте осмокласници, извоювали си участие в националния кръг. Ръководител и на двете момичета е Ц. Куюмджиева – ст. учител по география  икономика.

            За пореден път сме свидетели на достойно представяне на ботевски възпитаници във висок етап от национален образователен форум. Поздравяваме Кристиана и Ива и техния преподавател, като им желаем със същото вдъхновение да продължават да се подготвят за престижни изяви в областта на географията.

Галина Станчева – ръководител пресцентър на I ОУ „Христо Ботев” – Търговище


Category: Олимпиади и състезания | Views: 966 | Added by: alex_og
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]